18 Temmuz 2013 Perşembe

Vücudumuzun dinamosu Şeftali ...





Şeftali B ve C vitaminleri ilepotasyum açısından zengin bir meyvedir. Ayrıca A vitamini ilekalsiyum, magnezyum, sodyum,demir ve fosfor minerallerini de barındırır.
Şeftalinin Faydaları: Vücudun hastalıklara karşı direncini arttırır. Bağırsakları yumuşatır. Hazmı kolaylaştırır. İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Basur şikayetlerini azaltır. Kanı
temizler. Ateşi düşürür. Sinirleri yatıştırır ve uykusuzluğa iyi gelir. Kansere karşı koruyucudur. Kalp krizi 
riskini azaltır. Böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur ve böbrek taşlarını eritir. Ağız kokusunu giderir. Cildi nemlendirir ve canlandırır.
Şeftali Nasıl Kullanılır? Şeftali taze olarak tüketilmesinin yanında komposto, reçel ve meyve suyu olarak da tüketilir. Çiçekleri kaynatılıp suyu içilirse bağırsak solucanlarını düşürür. Şeftali soyulup ezildikten sonra yüze maske yapılırsa özellikle kuru ve yorgun ciltlere iyi gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder