5 Mart 2013 Salı

Meyve mi, meyve suyu mu?


Meyve mi, meyve suyu mu? 

Önceliğiniz mevsim meyvesi olmalı. 
Mümkünse sıkmadan, lifli olarak yiyin. 
Bazı meyvelerin (temiz ve zirai ilaç kalıntısız olan) kabuklarıyla birlikte yenebilmesi de meyveyi daha değerli kılar. Koşullara göre, hem meyveden hem de meyve suyundan yararlanmak en iyisidir. Çünkü her an, her yerde meyve yenemeyebilir; ama meyve suyu içilebilir. Doğrudan meyve yiyemeyenlerin, yararlarından mahrum kalmamak için, meyve suyuna yönelmesi de gerekebilir. Ayrıca, karışık meyve suları ile farklı tadlara ve vitaminlere ulaşma şansınız da olur. 

Mevsim meyvelerinden üretilen ambalajlı meyve suları ile her mevsimde her meyvenin tadına ve faydalarına ulaşabilirsiniz. Ambalajlı meyve suları Türk Gıda Kodeksi'ne uygundur ve yasalar çerçevesinde üretilmektedir. Açılmış paketi buzdolabında tuttmaya ve 1-2 gün içinde bitirmeye özen gösteriniz. 
Tercihiniz taze sıkılmış meyve suyu ise meyveyi evde sıkın; çünkü sokakta satılanların temiz olmama ihtimali var. Meyve ya da meyve suyu, sebze yemeği ya da salata...Tercihiniz değişebilir; fakat bu gruptan günde 5-7 porsiyon yemeniz ya da içmeniz önerilir. 
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder