23 Ekim 2012 Salı

Bayramda Hangi Mevsim Meyvelerini Yiyelim?


ELMA: Bayramda beslenme düzeniniz değişince tansiyon, hazımsızlık, bağırsak problemleri yaşayabilirsiniz. Sabah yiyeceğiniz bir elma, sindirim sisteminizi rahatlatacaktır. Tatlı ve şekerler dişleriniz için tehlike yaratabilir; elma, ağızdaki bakteri düzeyini düşürür ve diş çürüğü oluşumunu engeller.

NAR: Bayramda tokalaşmak, sarılıp öpüşmek sık tekrarlanır; nar, olası mevsim hastalıklarına karşı vücut direncini artırır, ağız kokusunu giderir. Tansiyonu düşürür. Mideyi temizler ve kuvvetlendirir.

ARMUT: Vitamin ve mineral açısından zengindir, et ve tatlı ağırlıklı bayram beslenmesini dengeler. İçerdiği posa ve bakır ile bağırsaklarınıza iyi gelir. Kan şekeri düzeyinin kontrolüne de yardımcıdır.

AYVA: Antiseptik özelliği ile grip, nezle, boğaz ağrısına ve ağız yaralarına iyi gelir. Bayramda diare sorunu yaşarsanız ayva yemeniz öneririz. Şeker içeriği düşüktür, diyabet hastaları için de iyi bir seçimdir.


BAYRAMINIZI KUTLAR, MEYVE TADINDA VE GÜZELLİĞİNDE 
NİCE BAYRAMLAR DİLERİZ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder