31 Ekim 2012 Çarşamba

"Ayvayı yemek" iyidir :)


Mevsimi gelmişken ayvanın lezzetinden ve şifasından yararlanmamak olmaz.

Kilo vermek isteyenler için iyi bir seçimdir; lif açısından zengindir, düşük kalorilidir.
Cildi gençleştirir. Cilt ve tırnak sağlığı için faydalıdır.
Ayvanın gastrit ve ülsere iyi geldiği saptanmıştır.
Hazımsızlığa, bağırsak rahatsızlıklarına, dizanteriye karşı faydalıdır.
Karaciğer fonksiyonlarını artırmak için ayva önerilir.
İltihap gidericidir.
Antiseptik özelliği vardır.
Grip, nezle ve boğaz ağrısına iyi gelir.
Öksürüğü keser, ateş düşürür.
Ağız yaralarına iyi gelir, ağız kokusunu giderir.
Kalbe kuvvet verir. Kalp, damar hastalıkları riskinin azaltılmasına yardımcıdır.
Düzenli yendiğinde kolesterolü düşürür, damar sertliğinden korur.
Antioksidan içeriği ile kansere karşı koruyucudur.
Akciğer hastalıkları, verem tedavisine yardımcıdır.
Sinir sistemini güçlendirir.
Kansızlığa iyi gelir. Yorgunluktan, bitkinlikten korur.
Böbrek ve sidik torbası iltihaplarının iyileşmesine katkı sağlar.
Ayva suyu, şurubu ve kompostosu ishale karşı etkilidir.
Peklik çekenlere önerilmez.
Haşlanmış ayva, mide bulantısı ve kusmaya karşı kullanılabilir.
A, B kompleks, C vitaminleri ile kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, sodyum kaynağıdır.
Yüksek besin değeri ile çocuklarda büyüme ve gelişmeyi hızlandırır.
Şeker içeriği düşüktür, diyabet hastaları rahatlıkla yiyebilir. 
Varis tedavisine yardımcıdır.
Göz hastalıklarına iyi gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder